maandag 18 juni 2012

Art & Crafts 2012 in London












Artisan Yarns

Van 11 tot 14 oktober is in London de jaarlijkse Knitting and Stitching Show. Idebe Reizen organiseert een textielreis rond dit evenment, incl. reis, hotel, beurs en nog meer meer creatieve musea e.d. Als ik een reisgenoot kan vinden overweeg ik om erheen te gaan. Dan kan ik gelijk mijn schoondochter gaan bezoeken die daar voor een paar maanden gaat studeren. 

T-shirt & Tie Chairs





SixtixisLitCadre


Maria Westerberg  maakt stoelen van t-shirts en dassen. Die t-shirt stoel wil ik ook! Hij ziet er niet alleen mooi, maar ook comfortabel uit. Oude t-shirts en truien heb ik genoeg; alleen nog even een oud stoelframe zoeken......

zondag 17 juni 2012

Structuur, ritme en patroon

YeahNoYeah

www.pinterest.com




transfer Klary


behang Chacran


minimalexposition



www.novastructura.com

Sinds ik in de bibliotheek werk heb ik meer boeken in huis dan ooit. De laatste jaren houd ik echter niet meer zo van 'lettervreten'. Geef mij maar wat decoratieve plaatjes -zoals hierboven. Visuele indrukken zijn veel directer, bij letters (of cijfers) moet je de tekens eerst nog in je hoofd omwerken tot een (denk)beeld, een berekening of een plan. Bij plaatjes is het gelijk van 'what yoiu see is what you get': je vind iets mooi of niet, dat weet je in één oogopslag.

zondag 10 juni 2012

Quilts, kerken en kleur 2



















Henk van Kooten is één van de weinige mannen die quilten. Hij heeft al een heel repertoire opgebouwd, en diverse prijzen gewonnen. Als je zijn werk bekijkt zie je in zijn oudere werk nog de invloed van een aantal Engels/Amerikaanse quiltkunstenaars die zo'n 20 jaar geleden de toon zetten toen men ook in Nederland op grote schaal begon te quilten. Van Kooten had een hele kerk in Warffum tot zijn beschikking, en vertelde met veel enthousiasme  over zijn werk. 

Quilts, kerken en kleur 1

vloer kerk Breede (met voetnoot)


quilt Jozet Berkhout


quilt Jitske van der Wal


Jozet Berkhout (?)



Vrijdag heb ik een gedeelte van het Quiltfestival in de provincie Groningen bezocht. In totaal deden waren er ruim 20 locaties (waaronder veel oude kerken) waar quilts te zien waren, maar wij waren na 5 verzadigd van alle indrukken. Voor mij was vooral de internationale expositie Color Inprovisations erg interessant. Ik had er al veel foto's van gezien, maar in het echt vond ik ze veel imposanter. Helaas vond ik dat de quilts niet goed uitkwamen in het museum in Warffum. Deze quilts moet je echt van grote afstand kunnen bekijken. 




zondag 3 juni 2012

Zomer poncho's en tassen







Regelmatig zit ik met een oude school/studievriendin te haken. Zij heeft dan een leuk patroon gezien voor dochter of kleindochter en vraagt mij om technische uitleg bij het haken. Dus slaan we gezellig aan het handwerken en praten ondertussen ook nog bij. De laatste keer zijn we begonnen aan het patroon van de zomerponcho -overigens een ideaal kledingstuk voor dit kille zomerweer. Het was mij teveel werk om de hele poncho te maken, dus ik bij na 17 blokken 'afgehaakt' en heb er toen deze tas van gemaakt. er moet alleen nog een sluiting aan.