dinsdag 29 mei 2012

(On)vergankelijk groen

borgtuin Ewsum 




Heerlijk dat de temperatuur eindelijk aangenaam genoeg is om meer buiten te zijn. In mijn eigen tuin beginnen de courgettes steviger te worden. De tomaten staan nu ook in volle grond en er zijn al veel prillen aardbeitjes te bespeuren. Binnen heb ik het 'altijd groene blad' uit het water gehaald en de structuur begint te veranderen: heel duidelijke rood-bruine nerven en veel minder 'vlezig'. 




Tot slot nog een korte boekschouw: een mooi boek uit de bieb over de symboliek van bloemen en bloemstukken voor toepassing in -onder andere- kerkdiensten. 

Opnieuw Textiel op Verhildersum

van eigen hand


handgevormd 







Het is alweer een week geleden dat ik met een vriendin naar de Textieldagen op Verhildersum ben geweest. Behalve textiel was er meer te genieten: ook de borg zelf, de beeldentuin, de expositie in het koetshuis waren   de moeite van een bezoek waard. In het theehuis hebben we als 'dames onder elkaar' lekker zitten bijpraten. En de workshop vilten inspireerde mij om in mijn eigen achtertuin ook weer eens te gaan vilten: deze omwikkelde keien hebben nu een plekje binnen.

zondag 6 mei 2012

Bloemlezing: Mini Radijs en Onsterfelijk Groen








Floral painting Qi Wei


Qi Wei 6
Qi Wei



Qi Wei


Kathy Klein



  • Vreugde om het eerste radijsje uit eigen tuin. Al is-t-ie niet groter dan een doperwt. 
  • Verbazing om een blad uit een boeket van een half jaar geleden dat nog steeds groen-en-fris is. 
  • En bewondering voor de foto's van Qi Wei, en Kathy Klein.


vrijdag 4 mei 2012

Nieuwe 'look' voor Sterke Staaltjes

Fysh Rutherford bron: the Design Files


Bron onbekend


ABC print


The type junkie


Tauba Auerbach


Tauba Auerbach



Meer van Tauba Auerbach vind je hier




Marin von Uhm


Sterke Staaltjes gaat veranderen! De komende tijd zal ik de opmaak en het lettertype van mijn blog regelmatig veranderen. Toen ik een paar jaar geleden met dit weblog begon, was dat alleen bedoeld als een oefening om zelf een echte website te leren maken. Maar het beviel me zo goed om (af en toe) een blog bij te houden, dat ik amper meer dacht aan die geplande website. Maar nu voel ik behoefte aan iets nieuws, om creatieve en economische en praktische redenen. Een tijdsplanning heb ik niet, want ik houd van 'langzaam'.