zaterdag 26 november 2011

Niet Te K(n)oop.









\



















Binnenkort ga ik weer een workshop geven. Omdat het thema en het materiaal nog niet vaststaan, ben ik druk bezig inspiratie en ideëen op te doen. Zelf denk ik aan een combinatie van hard-en-zacht, en materiaal als knopen, stenen, stukjes hout of washandjes. De afbeeldingen bij dit bericht vond ik bijna allemaal op BonkerAboutButtons. Ontwerpers zijn o.a. Eva Juliett, Iñigo Cañedo (2 en 3), Julie O'Day Whitt (5), Makenzi &Madelyn Designs (6), Ran Hwang (8,9 en 10) Grainne Morton (11, 12 en 13).
Door al die voorbeelden heb ik erg veel zin om mijn verzameling knopen eens goed aan te spreken. Gisteren heb ik zelf een schaal van de Action met oude knopen beplakt (foto's komen nog wel eens).


maandag 21 november 2011

Wolwit




Dit zijn een paar van de projecten die ik onder handen heb: een lussen vloerkleed en een blokkensprei. Het vloerkleed breien is fysiek zwaar: wordt gebreid met vier draden tegelijk en weegt dus behoorlijk.Voor het speciale lussen-effect moet ik behoorlijk aan de steken wurmen: 3x in dzelfde steek werken, heel precies vier lussen tegelijk overhalen, steeds weer nieuw garen aanhechten. Na de eerste 5 centimeter had ik pijn in mijn nek en armen, nu gaat het al veel beter. En het wordt mooi. De blokkensprei spreekt voor zichzelf; steeds vierkanten van 20x20 cm. in allemaal verschillende steken.

Binnen en buiten.



In mijn tuin zijn nog steeds bloemen te zien: er bloeit nog een enkele roos, wat verbena, en een paar zuiderwind lelies. Ik heb de geraniums en het blauwe bankje in de schuur gezet. Binnen is natuurlijk ook altijd wat groens, fruitigs of bloemigs te zien. De boerenkoolstruik heb ik in een vaas gezet, omdat hij zo decoratief is. Hij is helaas minder goed tot sap te persen dan de biologische boerenkool die ik op de markt in Groningen kocht. Het kleine rode peperachtige boeket vond ik bij AH. Zonder meer prachtig..