dinsdag 25 oktober 2011

Jumping Fox Terrier



Dit is een foto van Martin Munkacsi  (1896-1963). Tot vandaag nooit van gehoord. De foto staat op de voorkant van het boek 'De Wandelaar' van Adriaan van Dis, en sprak mij aan. Deze week bespreek op de leeskringen 'Tikkop' van Van Dis, dat min of meer een vervolg is boek 'De Wandelaar'. Wat mij overtreft het zijn opvolger in overtuigingskracht.

Seeing Trees



Via Things Organized Neatly vond ik weer een aantal prachtige foto's. Dit plaatje komt uit het boek ' Seeing Trees: the Extraordinary Secrets of Everyday Trees' van Nancy Ross Hugo en Robert Llewellyn, en is uitgegeven door Timber Press. Kijk vooral even naar hun website, er staan prachtige foto's van het boek op, en een boeiend filmpje over het tot stand komen van de foto's.

dinsdag 18 oktober 2011

Luisterrijk



Het Schnitgerorgel in de Aa-kerk te Groningen is gerestaureerd. Sinds 1996 werd het niet meer gebruikt, en er zijn veel discussies geweest over het hoe-en-wat. Vrijdagavond was de 'aftrap' van het evenement 'Schnitgers Droom'. Ik ben er al twee keer geweest, zaterdag naar het Stadjersconcert, en vanmiddag naar een lunchconcert door de (jonge) organist Peter van der Zwaag. Klasse, orgel, restauratie en muziek.
RTV Noord wijdde ook aandacht aan het gebeuren. KLIK HIER.

dinsdag 11 oktober 2011

Zoetsappig












Vandaag heb ik een erg rood en zoet sapje gemaakt met de sapcentrifuge die ik voor mijn verjaardag heb gekregen. Het was veel zoeter dan ik had verwacht, meer fruit- dan groentesap. Met yoghurt erbij is het een smoothie.

vrijdag 7 oktober 2011

Koken met Kleuren


foto's 2dstudio.blogspot










foto's fatalley.blogspot.com

Kilo's rode tomaten en pepers, een paar groene paprika's en appels, wat gele lemoncurd en kerry, een paar potten bruine bonen en kapucijners, erbij witte wijn. Allemaal nodig om dit weekend veel gasten te onthalen. Ik heb het weleens jammer gevonden dat ik niet in de zomer jarig ben en een tuinfeest kon geven, maar aan het begin van de herfst jarig zijn heeft zker zijn charmes. En die zitten in ook in appeltaart en chili con carne.

dinsdag 4 oktober 2011

Right Place



Deze foto is van Kosa Sekine. Op ThingsOrganizedNeatly (22 september) vond ik bovendien een aardig filmpje van hem: The Right Place.

Klik hier voor video