dinsdag 31 mei 2011

Mozaiek: Tegeltjeswijsheid.

mozaiek: Klary

Toilet in Nieuw Zeeland. Bron: www.picable.com


Een paar week geleden heb ik een workshop Tegelmozaiek gevolgd en mijn eerste mozaiek gemaakt. Ik vond het erg leuk om te doen, en wil binnenkort ook nog een workshop Glasmozaiek gaan doen. Via Marktplaats heb ik een tegelsnijder gekocht. Tegels heb ik nog niet, maar wel heel veel glassteentjes. Ik wil daarvan graag iets voor mijn tuin maken, bijvoorbeeld een tafeltje, of een vogeldrinkbak. Maar ik zou me ook kunnen uitleven op mijn saaie, lelijke toilet. Het voorbeeld op de 2e foto vind ik erg fraai.

Caminos Portugueses



Een van mijn zoons (die met de snor) is vandaag richting Salamanca/Spanje vertrokken. Hij gaat daarvandaan
naar Melo/Gouveia in Portugal lopen, ruim 220 kilometer. Hij heeft 20 kilo bagage bij zich en wil de afstand in 10 dagen afleggen. Een ferme en bijzondere onderneming. In gedachten probeer ik me voor te stellen hoe dat zal zijn, maar ik zal zijn verhalen achteraf moeten afwachten, om er een goed beeld van te krijgen.
Heb nog een leuke site erbij gevonden: Walkopedia.

zondag 15 mei 2011

Nieuwe oude tulpen







Geen voorjaar zonder tulpen. Helaas staan ze dit jaar niet in mijn tuin, omdat ze het bomen rooien niet overleefd hebben. Maar de clematis, ook een favoriet van mij, heeft het gered!

foto's Klary

Tussen kunst en kids


Bij het opruimen van posters en papieren vond ik dit zoete plaatje. Het hing altijd op de logeerkamer bij mijn oma. Elke keer als ik het terug zie, krijg ik weer datzelfde tevreden en blije gevoel als tijdjens de logeerpartijen bij mijn grootouders. Aandacht, snoep en televisie.

Sip Hofstede






Helaas is de expositie van Sip Hofstede alweer voorbij. Ik had er wel heen gewild. Mooie schilderijen, allemaal van (de provincie) Groningen.