zondag 25 oktober 2009

maandag 19 oktober 2009

Ruiten naar buiten

Deze tas is gemaakt van zeventien dubbelgevoerde vierkanten linnen en flanellen geruite stof. De naden zitten aan de buitenkant en zijn lichtelijk gerafeld. De tas is ongeveer 48 cm breed en 25 cm hoog (zonder hengsels). Er zit nog een klein tasje bij voor mobiel, kleingeld, kauwgum, pijnstillers etc.

zondag 18 oktober 2009

Bladstil





Na een paar stormachtige herfstdagen was het vandaag een mooie bladstille dag. Heb er helaas weinig van kunnen genieten, want zat bijna de hele dag met mijn neus in de blad(zijd)en van het boek dat ik morgen moet bespreken. Moest denken aan het werk van Karl Blossfeldt, Urformen der Kunst

woensdag 14 oktober 2009

Ritsen, franje en kapotte remblokken



Gisteren had ik zo'n dag, waarop er in strikt logische volgorde meerdere dingen misgaan. Om te beginnen had ik vergeten mijn wekker te zetten, en stond dus een kwartier later op dan normaal. In mijn haast om de trein te halen, kwam de franje van mijn sjaal in de rits van mijn tas terecht, en pas na hard trekken kreeg ik het er weer uit. Gevolg: kapotte rits. Vervolgens had de trein ruim een kwartier vertraging vanwege een kapot remblok, en de volgende trein was al zó vol, dat een groot aantal mensen -waaronder ik- er niet meer in mochten. En natuurlijk miste ik daardoor ook een paar bussen, zodat ik uiteindelijk een uur later dan gewoonlijk aan het werk was.
Zo'n op-één-stapeling van pech roept bij mij het beeld op van een kapotte ritssluiting: ik denk dat de vergelijking voor zichzelf spreekt. Maar gelukkig kun je ook met kapotte ritssluitingen heel mooie dingen doen.
afb. Zipper armband en zipperspeld van Kate Cusack

zondag 11 oktober 2009

Quote van de week


'....ik doe gewoon waar ik zin in heb en dan denk ik : is dít het nu?....E.

afb. UniqueTextures

maandag 5 oktober 2009

Bomen: Myoung Ho Lee en Van Gogh







Al jaren heb ik een poster met knotwilgen (of -berken) van Van Gogh aan de muur. Ik ben er nog steeds niet op uitgekeken. Maar kort geleden heb ik op het weblog 'Automatism' een mogelijk goede vervanging voor mijn Van Gogh gezien, de gefotografeerde bomen van Myoung Ho Lee, een Koreaanse kunstenaar/fotograaf. Hij laat levensgrote witte doeken achter de bomen plaatsen en fotografeert ze dan in het landschap. Dit geeft het effect van een schilderij in de natuur.

zaterdag 3 oktober 2009

Te vondeling

Donderdag heeft iemand dit sierfruit bij mij te vondeling gelegd. Ik weet nog steeds niet wie het is geweest. De kleuren deden me denken aan werk van Marc Rothko.

donderdag 1 oktober 2009

Wit warm en winters


Waarom val ik op kleuren die zo onpraktisch zijn? Deze jas van Topshop vind ik prachtig. Waarschijnlijk niet meer te krijgen, want uit een collectie van vorig jaar.