dinsdag 30 juni 2009

Fantasieraden





Weefringen, wikkelkettingen en sieraden van knoopjes. Op haar website vindt u meer moois van Corina Rietveld.

vrijdag 19 juni 2009

Flight


Gordon Clark (1955) South Africa

'Italiaanse' schoenen





Inpakken voor de vakantie vind ik leuk werk. Maar ik vind het altijd moeilijk om te beslissen welke schoenen ik mee zal nemen. Ik hoef dan wel geen 'voetreis naar Rome' te maken, maar wil pijnlijke of koude voeten vermijden, en kan in de eeuwige stad echt niet op 'Dutch shoes' verschijnen.
foto 1: Ragazza foto 2: schoenen en foto: Klary foto 3: bron onbekend.

woensdag 17 juni 2009

Rode bessen



Mijn bessenstruik is nog voller dan verleden jaar. Jammer dat ik volgende week weg ben en er niet volop van kan profiteren.

dinsdag 16 juni 2009

It Bag.


Dit is een foto uit het boek Bags dat ik tweedehands verkocht heb aan een mevrouw in België. Wat een origineel souvenir zou het zijn een onbewerkte tas te beplakken met gepolijste kiezels, mozaïek of gebroken aardewerk uit je vakantieland.
(naam designer mij onbekend)

maandag 15 juni 2009

Stapel (op) boeken



De komende maanden heb ik tot mijn vreugde nog een flinke stapel boeken te lezen. Dit is een selectie van drie 'uitgelezen' boeken:
Irene Némirovsky 'De gelukzoeker'. Literatuur van een tamelijk onbekende schrijster.
Douglas R. Hofstadter 'Ik ben een vreemde lus'. Interessante non-fiction.
Richard Yates 'Revolutionary Road. Is ook verfilmd, maar het boek maakte op mij meer indruk.

You want to be



NY10536

Handen- en voetenwerk.


Gnossienne van Eric Satie. Choreografie Hans van Manen. Dans Uliana Lopatkina.
Menuet in G majeur G.F. Haendel. Piano
Anne Queffelec.

zondag 14 juni 2009

zaterdag 13 juni 2009

Berg en brug.


Hangbrug van 170 m. over het Triftmeer in het Berner Oberland.
Ik zou er graag eens overheen lopen, ondanks mijn hoogtevrees.
Hier nog wat informatie over dit staaltje van Nepalese bouwtechniek.
foto ND.

maandag 8 juni 2009

Blik op blik





Ik krijg steeds meer aardigheid in fotograferen. Vóór ik op vakantie ga, wil ik m'n camera goed kennen. Zaterdag heb ik een statief gekocht. Deze foto's heb ik 'uit de hand' gemaakt, en ik vind ze best scherp. Je kunt wel zien dat het midden scherper is dan de rest. Ook de flits valt duidelijk op. Er valt nog veel te leren....

Glenn Gould op piano-forte


Prachtig 'oud' klinkende vertolking van Bach's Brandenburgs Concert nr.5 door Glenn Gould. Waarschijnlijk wordt het gespeeld op een piano-forte. Of is het toch een harpsichord?
Brandenburg Concerto No.5 deel 1
Brandenburg Concerto No.5 deel 2
Brandenburg Concerto No.5 deel 3

zondag 7 juni 2009

Gezocht: breipatroon


Je ziet ze in allerlei woontijdschriften, deze poefs van Christien Meindertsma. Ik wil er graag ook één maken. Nu nog op zoek naar breigaren en patroon. Wie heeft een tip voor mij?

DE PAPIEREN MAN: Geronimo Stilton oorzaak van 'gaslekken'

Het nieuwe deel in de razend populaire reeks rond uitgever-muis Geronimo Stilton, Fantasia IV - Het drakenei, zorgt overal voor grote bezorgdheid. Afgelopen week werd in Mechelen een school ontruimd nadat gevreesd werd voor een gaslek. Het bleek dat de oorzaak moest gezocht worden in het nieuwe Stiltonboek, waarvan enkele dozen geleverd waren voor de klasbibliotheken. De Fantasia-reeks valt op door de geurinkt waarmee sommige illustraties zijn gedrukt. Vooral de "drakenstront-geur" is daarbij de boosdoener. Die geurinkt verspreidt een doordringende gaslucht.
Ook bij het drukken van het boek stelden zich al problemen. Toen rukte in het Nederlandse Meppel de brandweer uit, met grote files en consternatie als gevolg. Drie brandweerwagens werden opgetrommeld om de gaslucht rond drukkerij Giethoorn ten Brink te onderzoeken en de omgeving werd afgezet. Omdat het binnen zo stonk, had de drukkerij de ventilatie iets hoger gezet. Door de harde wind verspreidde de gaslucht zich razendsnel. De brandweer nam na afloop een drukvel mee. De tien brandweermannen die voor niks waren opgetrommeld, krijgen nu allemaal een gratis boek, met daarin ook rozengeur en drakenzweetvoetenlucht. Zie DePers.nl. Vorig jaar werd Fantasia uitgeroepen tot Het Mooiste Kinderboek Aller Tijden, dit tot verrassing en ergernis van vele leesbevorderaars. (HC)


DE PAPIEREN MAN: Geronimo Stilton oorzaak van 'gaslekken'

vrijdag 5 juni 2009

Karme Gonzalvo







Karme Gonzalvo (Barcelona 1954) gebruikt de computer voor het magisch-realistische effect van haar fotocollages. De afbeeldingen haalt ze uit tijdschriften. Kunst en architectuur inspireren haar.

Grafisch


Vers van de naald, deze tas met een grafische stof van Ikea. Hun stoffencollectie is dit jaar erg mooi en ook uitermate geschikt voor toepassing in het interieur, zoals kussens, gordijnen, een kamerscherm of wandbekleding.
tasontwerp: Klary

woensdag 3 juni 2009

'Brick Lane' afgeschreven boek?


In de kast met afgeschreven boeken in de bibliotheek vond ik laatst het boek Brick Lane van Monica Ali voor €2,00. Nog vóór het uitkwam leek het een groot succes te worden. Na verschijnen heeft het echter nogal wat controversiele reacties opgeroepen vanwege de (vermeend) negatieve beschrijving van de 'Bangla' Engelse bevolkingsgroep. Inmiddels is het ook verfilmd. Hoe dan ook, het is beslist een lezenswaardig boek.
Géén boek, maar wel een prachtige TV serie over het Britse imperium in India ten tijde van en vlak na de Tweede Wereldoorlog is 'The Jewel in the Crown', op DVD uitgebracht en nog hier en daar bij Blokker te koop.

Sieraden.





Ik ben dol op de glans van sieraden. Ze hebben iets mysterieus en roepen de illusie op van zon, zee, licht en luxe. Het liefst draag ik armbanden, want die zie ik zelf tenminste, in tegenstelling tot kettingen.
afb. 1 en 2 LaVie en Rose. afb. 3 en 4 Klary.